Видео

Підсумки року ФТУ. Нагородження.
все видео

Олександр Пономар --- чемпіон!

Тиждень 27.01-2.02 був багатий на події і, відповідно, на сподівання українських уболівальників. Порадував 14-річний Олександр Пономар, який на турнірі найвищої категорії у французькому Тарбі, який вважається неофіційною першістю світу, став чемпіоном. Півфіналістом у парному розряді фінішував Костянтин Мантач.

Найбільш очікуваним був перший юніорський Шлем сезону. Вячеслав Бєлінський, дебютант цих престижних змагань, стартував з кваліфікації. По черзі обіграв американця Адита Сінха --- 6:1; 6:3 та представника Уругваю Франсіско Лланеса --- 1:6; 1:6 і вийшов у основу. Однак уже в першому колі поступився Айдану Маю з США --- 6:3; 6:7 (3:7); 1:6. Травма стопи через потертість завадила Вячеславу показати той рівень тенісу, який реально давав йому шанс на перемогу в цьому двобої. Довелося знятися й з виступу в парному розряді. Любов Костенко відразу починала ігри в основі. Успішно впоралася в першому колі з Амамі Банкс з Англії --- 6:3; 6:3. Однак у другому колі зазнала поразки від Хонг-І Коді-Вонг з Гонконгу --- 3:6; 6:3; 1:6. У парному розряді Люба зупинилася на старті.

У Франції в Андрезьо-Бутеон у турнірі W60 Катарина Завацька в другому колі поступилася словачці Ребеккі Шрамковій --- 1:6; 4:6.

У Нонтхабурі, Таїланд (W25), Маріанна Закарлюк, впоравшись з кваліфікацією, програла на старті основи.

Чоловіки продовжили ігри за адресами минулого тижня. В Каїрі Юрій Джавакян в чвертьфіналі не зміг учинити гідного супротиву лідеру посіву французу Жюлю Окала --- 0:6; 1:6. Олег Хотков програв у другому колі. Успішнішими були наші співвітчизники в парному розряді. Джавакян разом з Ядхавом Гунджан з Індії стали півфіналістами. Їх зупинили володарі першого сіяного номеру росіяни Олександр Ігошкін/Євгеній Тюрнєв --- 6:1; 6:2. Цей же дует у фіналі переграв Олега Хоткова з китайцем Лю Ханьюй --- 6:2; 6:2.

У Нонтхабурі Владислав Орлов у другому колі в матчі проти Хумаюна Султанова (7) з Узбекистану програв у двох сетах з тай-брейками --- 6:7 (4:7); 6:7 (4:7).

У Марата Девятьярова --- парний чвертьфінал в Монастирі, Туніс.

Продовжимо знайомство з результатами наших юніорів у турнірах ITF.

Володарем одиночного титулу став Денис Замараєв у Киші, Іран (5 категорія). Розпочавши свій шліх з кваліфікації, юнак успішно дійшов до фіналу, в якому переміг Артема Дорофєєва (6) з Франції --- 6:4; 6:3. У парному розряді Денис --- чвертьфіналіст.

У Ламбарі, Парагвай (1 категорія), у Сабіни Зейналової друге коло.

Марія Долженко в Тунісі (2 категорія) успішно пройшла кваліфікацію і дісталася чвертьфіналу. На цій стадії її зупинила Денислава Глушко з Болгарії --- 6:3; 6:1.

 У турнірі 4 категорії в Каїрі змагалася ціла група наших співвітчизників. В одиночному розряді 3 коло на рахунку Данили Щебликіна. Друге коло зафіксував Артем Бабаєва. Разом Данил і Артем зупинилися в другому колі парного розряду. Друге коло в парі у Єлизавети Чередник/Єсенії Овчарової та у Анастасії Воробйової.

Друге коло в парному розряді на рахунку Тараса Пахаренка, який грав у Найробі, Кенія (4 категорія).

У Ставангері, Норвегія (5 категорія) Володимир Якубенко в парі з Ленноном Рорк-Джонсом з Японії змагалися у фіналі за титул з швейцарським дуетом, сіяним першим, Себастьян Аббуд/Тімоті Карлссон-Сегер, однак поступилися --- 2:6; 5:7.

І про перебіг турніру в Тарбі (SC до 14-ти)  для наших гравців. Як ми вже зазначали, найуспішніше зіграв у цьому чемпіонаті світу Олександр Пономар (3). Його шлях до здобуття титулу не був легким. Доводилося долати супротив суперників і у трьохсетових матчах. Однак чим далі проходив юний одесит, тим упевненішим почувався на корті. У півфіналі здолав лідера посіву Атакана Карахана з Туреччини --- 7:6 (7:2); 7:5. Це не перша зустріч Олександра і Атакана. Торік у Баку Пономар, який тоді був сіяний другим, також обіграв Карахана (1). А нині у Тарбі вони об’єдналися й у пару (2 коло). Та повернімося до одиночного розряду. В матчі за титул Олександр зійшовся з швейцарцем Яніком-Рафаелем Зімменом і переміг його --- 6:4; 6:1. Прекрасне досягнення! До цього у Тарбі перемагала тільки Марта Костюк та була фіналісткою Даша Лопатецька. Юнакам бути чемпіонами або фіналістами ще не доводилося. Пономар став першим.

Костянтин Мантач починав ігри в Тарбі з кваліфікації, успішно пройшов цей етап. І в основі відразу потрапив на Карахана. Впоратися з лідером посіву Мантачу не вдалося --- 1:6; 2:6. Цю невдачу він компенсував парним півфіналом.

Роман Венгер (16) зазнав поразки на старті турніру і в одиночці, і в парі. На старті зупинилися й наші дівчата: Іванна Ястремська (WC), Анна Ващенко (15). Лише Анастасія Фірман (11) пройшла успішно стартову стадію. У другому колі в напрочуд напруженому матчі поступилася Тамарі Костич з Австрії --- 7:6 (7:0); 6:7 (4:7); 5:7. У парному розряді Ващенко/Фірман --- чвертьфіналістки.

Валентина Пожилова

03.02.2020
http://www.ukrtennis.com


Коментарии

comments powered by HyperComments