Видео

Підсумки року ФТУ. Нагородження.
все видео

Успіх Ангеліни Калініної

На тлі прекрасного виступу нашої збірної Кубку Федерації  в Таллінні досить оптимістичне виглядав і результат нашої дівочої команди у віці о 14 років, яка успішно впоралася з зональними випробуваннями Зимового Кубку Європи і здобула перепустку до континентального фіналу серед однолітків. Майже чудово провела тиждень (3-9.02) на турнірі W100 в американському Мідленді Ангеліна Калініна, яка вийшла у фінал, однак знялася з матчу через  травму. Ганна Позніхіренко на 25-тисячнику у словацькій Трнаві стала фіналісткою в парному розряді.

Ангеліна Калініна (7) минулий рік завершила участю в 100-тисячнику в Дубаї, де поступилася у фіналі. І ось --- черговий турнір такої високої категорії. На попередньому тижні тенісистка брала участь у челенджері $125 тисяч у Ньюпорт-Біч. Дійшла там до третього кола і відразу, майже без перерви, розпочала ігри і Мідленді, маючи сьомий сіяний номер. Її першою суперницею стала росіянка Валерія Савінюк, для перемоги над якою знадобилися три партії --- 2:6; 6:2; 6:2. Наступний матч з американкою Марією Матеас, яка до основи потрапила через кваліфікацію, був спокійнішим і швидшим --- 6:3; 6:2. У чвертьфіналі на Калініну очікувала володарка другого номеру Катя Макнейлі. Торішня переможниця турніру в Медленді, американка намагалася захистити свій титул. Узяла перший сет --- 6:2, та більшого зробити не змогла: надалі на корті господарювала українка --- 6:3; 6:4. У здобутку Джеймі Льоб, з якою випало зустрітися в півфіналі, чотири виграних 25-тисячники, один 60-тисячник (2015-2019 рр.). Але вчинити Ангеліні бодай якийсь опір американці не пощастило: вона спромоглася взяти лише один гейм у двох партіях. І ось фінал --- перший для нашої співвітчизниці в турнірах такої категорії. На жаль, перед матчем Калініна знялася з нього через травму ноги.

Ганна Позніхіренко в Трнаві (W25) розпочинала шлях з кваліфікації. Потрапивши як LL до основи, скористатися цим щасливим випадком не змогла, програвши в першому колі. Натомість у парі з росіянкою Вікторією Кан упевнено просувалися вперед. І лише у фіналі їм завадив стати чемпіонками чесько-румунський дует Міріам Колодзійова/Лаура-Йоана Паар --- 6:1; 6:0.

Серед наших чоловіків у одиночному розряді на цьому тижні чвертьфіналістом у Шарм-ель-Шейху фінішував Юрій Джавакян, який не впорався з володарем другого номеру, італійцем Алессандро Бега --- 3:6; 6:4; 2:6. Парний чвертьфінал у Єгипті на рахунку Володимира Ужіловського.

У Монастирі, Туніс, Марат Девятьяров став півфіналістом у парному розряді. Владислав Орлов у Нонтхабурі, Таїланд (М25) зупинився в парі у чвертьфіналі.

Сабіна Зейналова продовжує штурм юніорських турнірів ITF на американському континенті. На цьому тижні це були змагання першої категорії в Порту-Алегре в Бразилії. На старті Сабіна перемогла італійку Аріанну Цуккіні --- 6:2; 6:1; у другому колі --- Хамар-Джеральдін Геральд-Гонсалес з Чілі --- 6:2; 6:3. А в третьому колі не впоралася з другою сіяною, аргентинкою Аною Геллер --- 3:6; 6:7 (1:7). У парному розряді Зейналова --- півфіналістка.

Турнір 2 категорії в Кишиневі, як завжди, зібрав представницьку команду з України. Кращого результату сягнула Анастасія Лопата. Розпочавши з кваліфікації, вона дійшла о півфіналу, поступившись третій сіяній, росіянці Тетяні Барковій --- 5:7; 3:6. Владлену Бокову в другому колі переграла лідер посіву Єкатерина Маклакова з Росії --- 6:2; 6:2. Також у другому колі зупинилися Дарья Єсипчук, Герман Самофалов і Артем Подорожний, які успішно подолали відбір.

На цьому тижні група тенісистів до 16 років стартувала в турнірі 2 категоріях у російському Бєлгороді. Одиночний чвертьфінал на рахунку Ескандера Гурьєва. Він же разом з Олександром Гурьєвим дійшли до парного півфіналу. У Еріка Ткаленка (Q) --- 2 коло в одиночці й у парі з Артуром Фоменком --- чвертьфінал. 2 коло в одиночці у Станіслави Шульженко (7). У Вадима Рогинського (Q) --- 2 коло в одиночці, чвертьфінал у парі.

Валентина Пожилова

10.02.2020
http://www.ukrtennis.com


Коментарии

comments powered by HyperComments