Видео

Підсумки року ФТУ. Нагородження.
все видео

ФІНАЛ ЛЕСІ ЦУРЕНКО

Тиждень 10-16 лютого на кортах ITF і TE був для наших співвітчизників досить напруженим. Найуспішніше завершила його, змагаючись у Каїрі на W100, Леся Цуренко, яка стала фіналісткою. В Антальї на юніорському турнірі 4 категорії відбувся український фінал у парному розряді. Змагаючись разом із напарницями з інших країн, чемпіонкою стала Орина Столярчук, фіналісткою --- Анастасія Жолдакова. Півфіналістами в одиночках фінішували юніорка Сабіна Зейналова у Бразилії (1 категорія) і Олексій Крутих у турнірі М15 у Шарм-ель-Шейху. У парному фіналі в литовському Шяуляї ( 2 категорія до 16-ти) грав Іван Кременчуцький.

У 100-тисячнику в Каїрі на корти вийшли юні Дарья Снігур і Марта Костюк, а також Леся Цуренко і Анастасія Шошина, якій не вдалося здолати кваліфікацію. Отже, в основі були три українки. Даша Снігур волею жереба потрапила на лідера посіву --- 29-річну Аранчу Рус з Нідерландів, яка нині посідає 77 сходинку світового рейтингу. Так, сили нерівні, однак Даша не знітилася й боролася гідно, хоча й поступилася --- 4:6; 3:6. Марті Костюк дісталася дуже непроста румунка, сіяна третьою Ірина-Камелія Бегу. Марта взяла першу партію --- 6:2, поступилася в другій --- 1:6, а в третій мала реальний шанс на перемогу, однак скористатися цим їй не пощастило --- 5:7. Обидві кривдниці наших дівчат уже наприкінці турніру стали суперницями Цуренко (4).

Розпочала Леся турнір з перемоги над єгиптянкою Ламіс-Альхуссейн Абдель-Азіз --- 6:2; 6:3. Далі була Леслі Кіркхоф з Нідерландів --- 6:2; 6:2. У чвертьфіналі стався напружений перший сет у матчі з іспанкою Ларою Аррубаррена (6) --- 7:6 (8:6) і впевнена перевага у другому --- 6:2. А в півфіналі проти Цуренко стояла Аранча Рус. Узяти друге очко в представниці нашої країни Леся не дозволила --- 7:5; 6:0. А от у фіналі Лесі не вдалося впоратися з Бегу. Майже дві з половиною--- години тривав поєдинок, у якому гору взяла румунка --- 6:4; 3:6; 6:2.

На парні ігри об’єдналися Цуренко і Костюк. Під час недавнього Кубка Федерації такий варіант пари розглядався капітаном команди, однак випробувати його завадила травма Марти. І тепер тенісистки вирішили надолужити згаяне. На старті проти них стояли вже відомі по одиночному розряду Аррубаррена/Бегу, з якими провели три партії --- 6:1; 4:6; 10:5. Наші співвітчизниці дісталися півфіналу, де їх переграв сербсько/польський дует Александра Крунич/Катаржина Пітер --- 6:4; 6:1. Також півфіналісткою у співпраці з Паулою Канья з Польщі стала Анастасія Шошина.

Ангеліна Калініна другий тиждень поспіль стартувала у 100-тисячнику в США. Нагадаємо, що за день до початку другого турніру Ангеліна знялася з фіналу в попередньому через проблеми з ногою. У Ніколасвіллі Калініна зупинилася в другому колі.

Чоловіки брали участь у М15 в єгипетському Шарм-ель-Шейху. Істина, яку ми не раз повторювали: коли разом збирається багато співвітчизників, їм не уникнути зустрічей між собою вже на ранніх стадіях. Так було й цього разу. Ще в кваліфікації Володимир Ужиловський зупинив Павла Шумейка --- 6:3; 6:1. Олександр Овчаренко, здолавши відбір, на старті основи зійшовся з Юрієм Джавакяном і переміг  --- 2:6; 7:5: 7:6 (7:5). А в другому колі вже Овчаренко був подоланий Олексієм Крутих --- 6:2; 5:7; 6:2. Крутих пішов далі: у чвертьфіналі в двох партіях виграв у лідера посіву, іспанця Пабло Віверо-Гонсалеса --- 6:1; 6:4. У півфіналі Олексій поступився чеху Мареку Генгелу (5) --- 6:7 (3:7); 5:7. Другий сіяний, італієць Алессандро Бега в чвертьфіналі зупинив Віталія Сачка (6) --- 6:3; 6:1. Ще один італієць --- четвертий сіяний Джакомо Берретини, хоч і переміг, але зазнав жорсткого супротиву в другому колі з боку Володимира Ужиловського, який починав турнір з кваліфікації, --- 6:7 (9:11); 7:6 (7:5); 3:6. У парному розряді Крутих --- чвертьфіналіст.

Владислав Манафов на цьому тижні грав у турнірі М25 в Актобе, Казахстан. В одиночному розряді у другому колі він провів надзвичайно важкий матч з трьох сетів, у кожному з яких переможець визначався на тай-брейку. Трохи щасливішим виявився італієць Франческо Форті (6) --- 6:7 (4:7); 7:6 (7:5); 7:6 (7:5). У парному розряді у Манафова чвертьфінал.

В Антальї випробовував себе Вячеслав Бєлінський, однак поступився в другому колі кваліфікації німцю Мартону Ванкану (6) --- 4:6; 6:7 (0:7).

У Марата Девятьярова --- парний чвертьфінал у Греноблі, Франція.

Познайомимось з тим, як змагалися наші юніорі на кортах ITF.

У Бразилії продовжує грати Сабіна Зейналова. Цього тижня в Крісіума в турнірі першої категорії вона поліпшила свій результат, порівняно з минулою семиденкою, коли фінішувала у третьому колі. Тепер дівчина зупинилася у півфіналі, в якому сильнішою виявилася болгарка Ельвіна Калієва (6) --- 6:2; 6:0.

Турнір 4 категорії в Антальї був схожий на міні-чемпіонат України --- так рясно там були представлені наші співвітчизники. В одиночному розряді до 3 кола дійшли Ілля Сарафін, Орина Столярчук, яка починала з кваліфікації. На крок раніше зупинилися Анастасія Жолдакова, Валерія Корнєва. А от у парному розряді титул розігрувався за участі наших дівчат. У фіналі зустрілися Столярчук/Мелі- Айда Уяр (Туреччина) --- Жолдакова/Мірей Конар (Туреччина) --- 1:6; 6:3; 10:7. Друге коло парного розряду на рахунку Тараса Пахаренка/Дениса Челомбітька, Анастасії Воробйової.

У такому ж турнірі в Щецині, Польща, Герман Самофалов (2) у півфіналі поступився своєму партнерові по парному розряду поляку Яші Шайриху (3) --- 6:7 (4:7); 1:6. На рахунку їхнього дуету --- фінал. У матчі за титул їх переграли господарі кортів Йонаш Дзьопак/Мартін Павельскі --- 4:6; 6:4; 10:8. У Юлії Жительної --- 2 коло в одиночному розряді і парний фінал: Жительна/Дарья Зубцовська --- Єва Автесян/Алевтина Ібрагімова (Вірменія-Росія) --- 5:7; 2:6.

У європейському турнірі 2 категорії до 16-ти в Шяуляї, Литва, Іван Кременчуцький (6) в чвертьфіналі не впорався з місцевим гравцем Едасом Бутвіласом (2) --- 0:6; 3:6. Об’єднавшись в пару, Іван з Едасом змагалися у фіналі за титул з румунсько-швейцарським дуетом Міхай-Александру Коман/Килиман Фільбауш. Вигравши по одному сету на тай-брейках --- 6:7 (6:8); 7:6 (7:4), суперники визначили долю чемпіонства в третій партії --- 7:10. Коман (1) в одиночному розряді зупинив Михайла Ковальова в 2 колі --- 6:3; 6:2. У парному розряді Ковальов з Михайлом Зубовим --- чвертьфіналісти. 2 коло в одиночці у Єгора Опанасенка, а в парі з Єгором Назаренко стали чвертьфіналістами. На старті зачохлили ракетки Софія Чорноморська (Q) і Ерік Ткаленко.

Валентина Пожилова

16.02.2020
http://www.ukrtennis.com


Коментарии

comments powered by HyperComments