Видео

Підсумки року ФТУ. Нагородження.
все видео

Титул Данила Калениченка

Тиждень 24 лютого-1 березня міг подарувати нам український фінал у турнірі M15 в словацькій Трнаві. Однак перемогу в півфіналі здобув лише Данило Калениченко, а Віталій Сачко зазнав поразки. Данило у матчі за титул переміг. У Шарм-ель-Шейху за парну перемогу змагалися Володимир Ужиловський/Олексій Крутих, однак поступилися. В європейському турнірі для гравців до 14 років у Єрусалимі парний фінал на рахунку Максима Потенка. А в Гомелі, де на корт вийшли наймолодші --- до 12 років, у парному фіналі не дістався до титулу Роман Філіма.

У Москві в турнірі W25 стартували в основі Ганна Позніхіренко, Валерія Страхова, та обидві вони в одиночному розряді програли на старті. І лише в парному Позніхіренко стала півфіналісткою.

Маріанна Закарлюк продовжує грати в Австралії. Цього разу в W25 у Перті вона успішно здолала кваліфікацію, однак у основі зупинилася на старті.

Досить активно змагалися наші співвітчизники в турнірах М15. В Єгипті у Шарм-ель-Шейху тільки Олексій Крутих досить добре грав. У одиночному розряді він дійшов до чвертьфіналу, в якому гідно боровся з третім сіяним чехом Давідом Поляком. Обмінявшись партіями --- 2:6; 7:5, вони у вирішальній третій розбиралися, кому йти далі. Це право здобув чех --- 7:6 (7:4). Крутих продовжив турнір у парі з Володимиром Ужиловським. Це поєднання молодості й досвіду виявилося досить успішним.  Олексій з Володимиром у фіналі проти нідерландського дуету Ріан Нейбург/Гленйн Сміт узяли перший сет --- 6:2, однак далі успішнішими були суперники --- 6:3; 10:8. Програвши на старті основи в одиночці, Юрій Джаваян став чвертьфіналістом у парному розряді.

У Трнаві, Словаччина, сіяними гравцями були Данило Калениченко (4) та Віталій Сачко (7). Обидва вони успішно долали турнірний шлях. Данилові довелося на старті засмутити Павла Шумейка --- 6:4; 6:0. Далі він зупинив словенца Ніка Разборсека --- 6:4; 6:4, у чвертьфіналі --- німця Кристофа Негріту --- 7:6 (7:1); 6:3. І у півфіналі був сильніший за лідера посіву словака Лукаса Клейна --- 6:4; 6:2. Отже --- жодного сету не втратив.

Сачко на старті переграв росіянина  Матвія Мініна --- 7:6 (7:3); 6:0. У другому колі --- швейцарця Леонардо Ріді --- 6:1; 6:2. У чвертьфіналі --- володаря третього номеру чеха Яна Сатрала --- 6:4; 7:5. А у півфіналі не впорався з 17-річним литовцем Карлосом Озоліньшем --- 3:6; 5:7.

Отже, українського фіналу не сталося. Але титул дістався нашому тенісистові. Данило Калениченко у фіналі за 1 годину 9 хвилин переміг Озоліньша --- 6:4; 6:4.

К парному розряді Сачко/Щерба стали чвертьфіналістами.

В Антальї цього тижня відбувався турнір М25. У кваліфікації дісталися фіналу Вячеслав Бєлінський та Дем’ян Гулянич, але потрапити до основи їм не вдалося. На старті відбору зачохлили ракетки Тарас Пахаренко і Данило Веремейчук.

В Еш-Сюр-Альзетт, Люксембург, в юніорському турнірі ITF 4 категорії Ольга Молчанов в одиночці програла на старті, в парі --- у чвертьфіналі.

У естонському Тарту (5 категорія) Софія Вдовиченко, впоравшись з відбором, в основі зупинилася у 2 колі, у парному розряді стала чвертьфіналісткою. На старті зазнала поразки Олена Грекул, також подолавши кваліфікацію. У парі й вона --- чвертьфіналістка. Парним чвертьфіналістом став і Володимир Якубенко, який в одиночці зупинився у фіналі кваліфікації. В першому колі основи зазнав поразки Іван Кременчуцький.

На цьому тижні відбувся супертурнір ТЕ в Стокгольмі. На нього вирушили наші сильні гравці у віці до 14 років. Далі за всіх пройшов у одиночному розряді Олександр Пономар, не віддаючи суперникам жодного сету. І в півфіналі зустрівся з Атаканом Караханом. Можна сказати, що ці хлопці вже стали постійними суперниками, як правило, у матчах півфіналу та фіналу. Бо Таракан постійно лідер посіву. Та це не заважало Олександрові його перемагати, як ото не так давно у Тарбі. Однак цього разу турок узяв реванш за дві попередні поразки --- 6:4; 6:2.

Серед дівчат успішнішою стала Анастасія Фірман (4). Здобувши 3 перемоги, вона в чвертьфіналі не змогла вчинити гідного опору чемпіонці Тарбу Бренді Фрухвіртовій з Чехії --- 1:6; 1:6. До речі, торік, коли цей турнір у Стокгольмі ще мав першу категорію, перемогла в ньому саме Бренда, отже, вона захищала титул.

Решта наших учасників --- (Q) Костянтин Мантач, Роман Венгер, Ганна Ващенко (8), Єлизавета Котляр, (WC), Діана Смолинська програли на старті. У парному розряді у Мантача--- 2 коло.

В Єрусалимі у турнірі  2 категорії до 14-ти Маргарита Охендовська у півфіналі поступилася лідеру посіву Марії Машанский з Росії --- 7:5; 0:6; 2:6. У Павла Риштого і Максима Потенка --- 2 коло. Максим у парі з Никитою Шляренко з Кіпру в фіналі не змогли вчинити опору лідерам посіву, дуету ізраїльтян Халель Ашош/Гур Трахтенберг --- 1:6; 0:6. Парні чвертьфінали у Охендовської та Риштого. Іванна Ястремська не впоралась зі стартовим випробуванням.

У Соботі, Польща (3 категорія до 14-ти), в одиночному розряді у Алесі Реви (8) --- чвертьфінала. У Глеба Коваленка (8) та Антона Олюха (Q) --- 2 коло. Програші на старті у Олега Черната, Поліни Гонтарик (Q). У парному розряді Олюха/Чернат --- чвертьфіналісти.

У Роттердамі (4 категорія до 14-ти) Серафіма Бобровникова (5) записала на свій рахунок 2 коло в одиночці і парний півфінал. Георгій Назаров у обох розрядах фінішував у 2 колі.

Грали в двох турнірах  наші наймолодші тенісисти ---до 12-ти. В Оре, Франція (1 категорія), в одиночці Марія Сидельник, впоравшись з кваліфікацією, дійшла до 3 кола. Володимир Домбровський програв на старті, а в парному розряді в нього чвертьфінал. У Микити Білозерцева невдалий старт в одиночці і 2 коло в парі. Марія Лазаренко і Поліна Кузнецова не змогли виграти жодного матчу.

У Гомелі, Білорусь, проходив турнір 2 категорії. Отже, учасники починали з групових поєдинків. У своїй групі до 3 раунду дістався Роман Філіма. В парному розряді боротьба відразу точилася в основній сітці. Роман Філіма з Даніелєм Тазабековим з Казахстану наполегливо змагалися у фіналі за титул з росіянами Пилипом Долотовим/Дмитром Гановичевим, однак поступилися --- 6:7 (1:7); 6:1; 6:10. Вероніка Павленко вийшла з групи і стала чвертьфіналісткою в одиночці. Такий само результат у неї й у парному розряді. Олександра Гора в своїй крупі дісталася 3 раунду. В парному розряді зупинилась на старті.

Валентина Пожилова

01.03.2020
http://www.ukrtennis.com


Коментарии

comments powered by HyperComments