Видео

Підсумки року ФТУ. Нагородження.
все видео

Українське дербі в Єгипті

У перший тиждень березня (2-8.03) в Австралії у Мільдьюрі в турнірі W25 Маріана Закарлюк завоювала чемпіонський титул в одиночному розряді.  На турнірі М15 в єгипетському Шарм-ель- Шейху в парному фіналі з’ясовували стосунки наші співвітчизники. У підсумку володарем титулу в співдружності з австрійцем Давидом Піхлером став Владислав Манафов. Їхній дует переміг Володимира Ужиловського/Олега Хоткова. Для Манафова це друга перемога в нинішньому сезоні.

Ось як пройшов фінал між Монафовим/Піхлером --- Ужиловським/Хотковим  --- 6:1; 3:6; 10:7. Фіналісти в парі, Хотков і Ужиловський в одиночному розряді були чвертьфіналістами, причому Олег розпочинав змагання з кваліфікації. Манафов зупинився у другому колі.

У Потчефстромі, ПАР,  на кортах М25 Данило Каленіченко цього тижня не був таким успішним, як минулого. У нього --- 2 коло в одиночному розряді і чвертьфінал у парному.

Олег Приходько в такому ж турнірі в Мурсії, Іспанія, успішно подолав кваліфікацію, однак у основі програв на старті.

Для Маріани Закарлюк турнір у Мільдьюрі вже третій 25-тисячник,       який вона проводить на Зеленому континенті. Цей --- найуспішніший. Ось хто по його ходу зазнав поразки від нашої співвітчизниці: на  старті --- японка Мана Кавамура --- 3:6; 6:1; 7:6 (7:2); далі --- Катерине Вестбюрі з Нової Зеландії --- 6:4; 6:1. У чвертьфіналі Маріана зустрілася з швейцаркою Леоні Кінг. На минулому тижні в Перті саме Кінг обіграла нашу тенісистку вже на старті. І ось тепер Закарлюк бере реванш --- 7:6 (7:2); 6:4.У півфіналі вона змушує припинити боротьбу Сару Томич з Австралії --- 6:2; 6:7 (5:7); 6:0. У фіналі Маріана зійшлася з японкою Місакі Мацуда, яка напередодні змусила капітулювати лідера посіву. Матч за титул між Закарлюк і Мацуда тривав 1 годину 43 секунди й закінчився переконливою перемогою українки --- 7:6 (7:2); 6:1.

Ще в одному 25-тисячнику --- в Антальї --- грали Валерія Страхова і Вікторія Дема. Дема не впоралася з відбором, Страхова зазнала поразки на старті. В парному розряді обидві поступилися на стадії чвертьфіналу.

Парний чвертьфінал і на рахунку Марії Берген на W15 в Іракліоні, Греція.

У юніорському турнірі ITF першої категорії, який приймала Касабланка, Марокко, Любов Костенко на старті перемогла француженку Джулію Морле (7) --- 6:4; 6:7 (5:7); 7:6 (7:2). У наступному матчі --- з іспанкою Лісою Пігато події розвивалися за схожим сценарієм, але писала його на свою користь Пігато --- 6:7 (3:7); 6:1; 7:6 (7:2). У парному розряді Люба чвертьфіналістка.

У словацькій Трнаві (3 категорія) Герман Самофалов (8) став двічі чвертьфіналістом: в одиночці й парі. Марія Долженко, потрапивши до основи після успішної кваліфікації, зупинилася у другому колі.

Даниїл Щебликін в Алжирі (4 категорія) в другому колі не впорався з лідером посіву Абдеррахманом Віссамом --- 2:6; 2:6

У Таллінні (5 категорія) Юлія Жительна стала півфіналісткою в парному розряді.

У турнірі ТЕ другої категорії до 16-ти в Яблонці-над-Тисоу в другому колі зачохлили ракетки Андрій Порицький, Андрій Зимнох (7), Лев Шолош. Вадим Рогинський, упоравшись з відбором, в основі програв на старті. Чвертьфіналістами в парному розряді стали дуети Рогинський/Порицький і Зимнох/Шолош.

У Братиславі (2 категорія до 14-ти) Алеся Рева --- чвертьфіналістка в одиночці й парі.

Гравці до 14-ти у турнірах 3 категорії зафіксували такі результати:

У Бад-Вальтерсдорф, Австрія, у Олега Черната --- 3 коло, Глеба Секачова --- друге, Ігоря та Нелі Соловей --- перше. У Секачова --- парний чвертьфінал.

У Тель-Авіві Олександр Колісниченко в чвертьфіналі поступився володарю першого номеру, ізраїльтянину Гур Трахтенбергу --- 0:6; 1:6. Після другого кола зачохлили ракетки Павло Висотин, Максим Потенко, Павло Риштий (8). Парні півфінали здобули Колісниченко/Потенко та Іванна Ястремська: чвертьфінла --- Павло Риштий і Олександр Висотин.

У Сопоті, Польща, парний півфінал у Даші Медведєвої/Ярини Музики, які грали в турнірі 2 категорії для тенісистів до 12 років.

Валентина Пожилова

10.03.2020
http://www.ukrtennis.com


Коментарии

comments powered by HyperComments