Видео

Підсумки року ФТУ. Нагородження.
все видео

Команда України --- чемпіон Європи!

На неї очікували. В можливість її здобуття вірили. І все ж причин для хвилювання вистачало. Команда України в складі Даші Лопатецької, Люби Костенко, Катерини Рублевської зі своїм капітаном Сергієм Сітковським у пекучому Аяччо на Корсиці здолала не лише суперників, а й випробування долі і стала переможницею Літнього чемпіонату Європи. Другий титул упродовж одного сезону! Спочатку зимовий, тепер літній. Тобто --- абсолютно кращі серед однолітків --- до 12 років --- на континенті!

Ось як розгорталися події спекотним серпнем. Наші тенісистки потрапили до однієї групи з представницями Англії, Туреччини, Італії. Другу четвірку склали Росія, Чехія, Бельгія, Німеччина.

 6 серпня чемпіонат для нас розпочинався матчем з командою Англії. Першими на корт вийшли Любов Костенко --- Амелія Біссет. Переможний рахунок --- 6:1; 6:0 відразу додав оптимізму, адже в наступному протистоянні --- Даша Лопатецька --- Кайлі Білчев лідером вважалася Даша. І ось тут примхлива доля кинула на терези зайву кульку на користь суперниць. Після першого сету, який завершився з рахунком 4:6, Лопатецька не змогла продовжити поєдинок. Дівчині стало зле, лікарка констатувала перегрів і категорично заборонила не лише в цій зустрічі, а й взагалі цього дня виходити на корт. Даша пручалася, казала, що їй уже краще --- не допомогло. 1:1. На парну гру вийшли Костенко і  Рублевська проти Білчев і Тіани Фокс. Вони й здобули для своєї команди переможне очко --- 7:5; 6:2. Ось так --- з лідерів групи в аутсайдери. Та недарма наша команда приїхала до Корсики фаворитом.

Наступного дня против українок --- тенісистки Туреччини. У них за спинами теж поразка, від італійок. Отже, обидві команди в рівному становищі, обом украй необхідна перемога. Костенко проти Бейди Байкал бере першу партію --- 6:4, а дві наступні, що закінчувалися тай-брейками, --- за турчанкою --- 7:6 (7:1); 7:6 (7:4). У бій проти Селін-Лідії Сепкен рветься Даша Лопатецька. Дівчата обмінюються брейками, аж доки рахунок не став 6:6. Тай-брейк. І тут Даша показує, хто на корті господар --- 7:1. І другий сет --- 6:3. А слідом за ним і впевнене лідерство в парному поєдинку: Костенко/Лопатецька --- Байкал/Сепкен --- 6:0; 6:2.

Напередодні заключного групового раунду всі чотири команди мали по одній перемозі і одному програшу. За співвідношенням додаткових показників першою значилася Україна. Але навіть ймовірна перемога над італійками не могла гарантувати збереження цієї позиції. Вартували й результати іншого двобою: Туреччина --- Англія.

Знову матч розпочинає Костенко. Знову бере першу партію в Лізи Пігато, а далі віддає дві свої --- 2:6; 2:6. Лопатецька вирівнює становище, обігравши Матільду Паолетті --- 6:2; 6:2. Ох, уже той віртуальний сценарист чемпіонату. Йому явно довподоби тріллери, кінцівка яких припадає на парні поєдинки. Костенко/Лопатецька --- Паолетті/Пігато. Італійки хватко повели  --- 4:0. І тут, ніби схаменувшись, наші дівчатка виграють чотири гейми поспіль --- 4:4. Далі --- 4:5; 5:5; 5:6 --- італійки роблять брейк і разом з ним беруть сет --- 7:5. Несподіванка? Привід для хвилювання? Даша з Любою відповідають --- 6:2; 6:2. А на сусідньому корті Туреччина переграє Англію. Знову підрахунок усіх показників. Їхня сума на нашу користь. Україна виходить до фінального двобою з першого місця. В групі А без жодної втрати попереду Росія. Торік, саме її команда, перемігши в фіналі наших співвітчизниць, стала володаркою чемпіонського титулу.

Отже. Україна --- Росія. Люба Костенко --- Ксенія Альошіна --- 7:6 (7:5); 4:6; 6:0. Даша Лопатецька --- Марія Бондаренко --- 6:2; 6:0. Наша команда --- чемпіон Європи. І вже не мало значення, чим закінчиться парний матч, хоча й у ньому сильнышими виявилися Костенко/Рублевська проти Бондаренко/Владислави Петровської --- 7:5; 7:6 (7:5). Трілер зійшов нанівець. Дострокова перемога! І найщиріші привітання дівчатам та їхньому наставнику!

Прес-служба ФТУ

09.08.2015
http://www.ukrtennis.com


Коментарии

comments powered by HyperComments