Видео

Підсумки року ФТУ. Нагородження.
все видео

Склад збірної України в матчі Кубку Девіса. Офіційна заявка

Федерація тенісу України оголосила склад національної чоловічої збірної на матч Кубку Девіса проти команди Литви. Протистояння, в якому буде вирішуватися, хто саме з суперників гарантовано залишиться на наступний рік в Першій групі Євро-Африканської зони, пройде в період з 18 по 20 вересня у Вільнюсі.

Отже, Україну в цьому принциповому командному двобії представлятимуть: Ілля Марченко, Денис Молчанов, Владислав Манафов і Марат Девятьяров. Для останнього це буде дебют у складі збірної. Таким чином, Марат стане 28-м гравцем, який захищатиме національний прапор в складі команди Кубку Девіса, в історії українського тенісу, яка веде свій відлік з 1993 року.

В матчі не зможуть взяти участь перша та друга ракетки України Олександр Долгополов і Сергій Стаховський. Киянин був змушений відмовитися через загострення травми ліктя. До речі, саме з цієї причини він знявся з матчу першого кола на останньому турнірі сезону з серії Великого шолому, Відкритої першості США. Що стосується харків’янина, то він вирішив зосередитися на своїй професійній кар’єрі.

В тиждень Кубку Девіса Сергій виступатиме на турнірі серії челенджер із призовим фондом $75 000 в турецькому Стамбулі.

Нагадаємо, що Сергій без перерви виступав за національну збірну, починаючи з 2006 року. Взяв участь у 23 матчах, провів загалом 57 зустрічей (37 – в одиночному розряді та 20 – в парному), виграв 34 (23 – в одиночці, 11 – в парі), програв 23 (14 – в одиночці, 9 – в парі).

Остання перемога Стаховського в матчах Кубку Девіса датована вереснем минулого року, коли він взяв гору над бельгійцем Стівом Дарсісом. Після цього були чотири поразки: в минулорічному протистоянні з Бельгією він поступився в парі з Сергієм Бубкою Рубену Бемельмансу та Олівьє Рохусу, потім не зміг подолати лідера суперників Давида Гофена; в липні цього року він програв в Польщі Міхалу Пшишежни та Єжи Яновічу.

Капітан національної збірної Михайло Філіма має право замінити двох гравців до початку церемонії жеребкування, яка відбудеться 17 вересня.

Прес-служба ФТУ

08.09.2015
http://www.ukrtennis.com


Коментарии

comments powered by HyperComments